Izaberite stranicu

Као и сваке године у крипти Храма Светог Јована Владимира у Бару уприличен је Божићни коктел са бројним званицама и представницима вјерских заједница.

Након што је Хор Саборног храма Светог Јована Владимира отпјевао Божићни тропар, протојереј-ставрофор Слободан Зековић је све присутне поздравио и пожелио добродошлицу на овај, већ традиционални, Божићни пријем.

„Минулих дана сабирали смо се у нашим храмовима да са љубављу и трепетом прославимо Рождество Христово. Како то приличи у ове свете дане након заједничких молитава. Сабирамо се једни код других да наставимо у братској љубави и да славимо велики празник. Тако смо се и вечерас овдје сабрали да подијелимо празничну радост и нека би дао Бог да се увијек овако братски и у љубави радујемо једни другима. Желим да поздравим наше драге пријатеље  преузвишеног Надбискупа Барског и Примаса српског господина Рока Ђонлешаја и његове свештенике, оца Клемента и оца Ивана. Такође од свег срца поздрављам драгог нам пријатеља главног имама Барског Мујдина ефендију Милаимија.“

Прота је са посебном љубављу, уважавањем  и поштовањем поздравио добротворе, градитеље, приложнике, украситеље овога светога храма, нагласивши да је списак добротвора овог светог храма подугачак, и то да је овдје са нама само дио њих и да поздравља и оне који вечерас нису били у прилици да присуствују овом догађају. Поздравио је и све остале госте сабране пожељевши да Господ свима подари доброга здравља и напретка.

Ово дружење својим појањем украсио је Хор при Саборном храму Светог Јована Владимира као и пјевачка група „Дарови Светог Јована Владимира“.

Дејан Вукић

 

Pin It on Pinterest

Share This