Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служиће на Бадњи дан, 6. јануара са свештенством Свету службу Божију у саборном храму Светог Јована Владимира у Бару, са почетком у 8 часова.

Владика ће освештати и благословити бадњаке пред манастиром Светог Николе на Ободу Црнојевића у 13 часова, а у 15 часова пред Цетињским манастиром ,гдје ће по традицији бадњаке први налагати представници племена Бајице – Мартиновићи и Бориловићи, а онда и представници нахија и племена Црне Горе.

Митрополит Амфилохије ће потом, у 16,30 часова освештати и благосиљати бадњаке у Корнету у Љешанској нахији, пред родном кућом Светог Мардарија Љешанско-либертвилског и у Подгорици, пред саборним храмом Христовог Васкрсења у 18 часова.

Божићну архијерејску литургију Високопреосвећени Владика ће служити 7. јануара у подгоричком саборном храму Христовог Васкрсења, са почетком у 8 часова.

На Сабор Пресвете Богородице, 8 јануара Владика Амфилохије служиће Свету службу Божију у манастиру Морача у 9 часова.

На Шћепандан, 9. јануара Митрополит Амфилохије служиће Литургију у манастиру Дуљево у Паштровићима, са почетком у 9 часова.

Р.В. 

Pin It on Pinterest

Share This