Izaberite stranicu

Манифестација „Божићно сеоце код Храма“ одржаће се од 4. до 28. јануара 2019. године на платоу испред Храма Светог Саве на Врачару у Београду.

„Божићно сеоце“ свечано ће 4. јануара отворити Његова светост Патријарх српски г. Иринеј и том приликом, у организацији Верског добротворног старатељства АЕМ и Светосавског звонца, деци ће бити подељени пакетићи. Како је најављено првог дана манифестације наступиће Репрезентативни оркестар Полиције Републике Србије, а након тога Сања Илић и Балканика.

На Бадњи дан у 16 часова биће организовано паљење бадњака а у поноћ ће се служити божићна Литургија у Храму Светога Саве.

На сам дан Божића, 7. јануара, одржаће се ломљење чеснице на платоу испред Храма са почетком у 11: 30 часова.

За дочек Православне Нове године предвиђен је музички програм и ватромет.

Током манифестације „Божићно сеоце код Храма“ наступиће велики број музичких извођача међу којима су: Сергеј Ћетковић, Александра Радовић, Јелена Томашевић, Владо Георгиев, Лена Ковачевић, Душан Свилар, Неверне бебе, Никола Грбић Грба и Тринитус бенд, Снежана Ђуришић, Маринко, Марко и Никола Роквић уз оркестар РТС-а, Вики Миљковић, Ацо Пејовић и Сања Ђорђевић и многи други.

Сваког дана, посетиоци ће моћи да уживају у наступима дечијих и црквених хорова на јединственој конструкцији – божићној јелки, музичком и драмском програму на бини и присуствују многим другим активностима. Имаће прилику да се провозају фијакером око Храма, у дрвеним кућицама купе поклоне, рукотворине, сувенире, украсе, традиционалне специјалитете .

Манифестацију „Божићно сеоце код Храма“ у сарадњи са Храмом Светог Саве и под покровитељством Града Београда и Градске општине Врачар, организују компаније „Color Media Communications“ и „Ninamedia“.

Прошле године је у оквиру манифестације наступило преко 100 музичких извођача, дечијих и црквених хорова, вокалних састава, глумаца, плесних трупа.

Идеја за „Божићно сеоце код Храма“ је настала са жељом да се сви празници током јануара обједине и обележе на истој, јединственој локацији, платоу испред Храма Светог Саве, уз благослов Његове светости патријарха српског г. Иринеја.

ТВ Храм: Божићно сеоце 2019.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This