Izaberite stranicu

Најболнијим тренутком борбе против Украјинске православне цркве у садашњем тренутку Блажењејши Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије назвао је учешће у борби сабраће у вери из Цариградске патријаршије. Предстојатељ канонске УПЦ навео је то у свом говору на епархијском заседању свештенства Кијевске епархије, извештава Одељење за информисање и образовање УПЦ.

„Симболично је да се ове године сећамо како је пре 100 година од стране атеистичке власти почела репресија против свештенства и мирјана Свете Цркве. Рекло би се да се ове крваве године историје никада више неће поновити на нашој земљи“ – приметио је Његово Блаженство. „Међутим, непријатељ људског спасења сваки пут проналази нове облике борбе са истинском Христовом Црквом.“

Он је нагласио да „живимо под пријетњом да ће украјински Парламент усвојити отворено антицрквене законе усмјерене на уништење Украјинске православне цркве – Цркве украјинског народа са хиљадугодишњом“.

„Још је болније за нас, православне, што се борба против наше Цркве води уз помоћ Цариградског патријаршије – наше једновјерне браће, браће по вјери“, изјавио је Његово Блаженство.

Извор: Московска патријаршија

Pin It on Pinterest

Share This