Izaberite stranicu

У сусрет Божићним и Новогодишњим празницима, периоду поста које је и вријеме даривања, на празник Св.муч.Елевтерија и преподобног Павла, представнице Кола православних сестара парохије паштровске „Света Јелена Штиљановић“ са својим парохом оцем Драгославом Ракићем посјетиле су Народну кухињу НВО  „Жене Бара кувају срцем“ у Бару.

Вођене другом највећом Божијом заповјешћу “Љуби ближњега свога као самог себе” (Мт.22,39), идејом хуманости и потребом да у оквиру својих могућности помогну онима којима је то најпотребније, као и традицијом које свако Коло сестара кити од његовог историјског настанка, представнице Кола и протојереј Драгослав су барском удружењу донирале одређену количину намирница за предстојеће празнике.

Представнице „Жене Бара кувају срцем“ су драге госте дочекале са изузетном љубављу и гостопримством у пословним просторијама своје Народне кухиње која има добру сарадњу и повезаност са народним кухињама Митрополије црногорско-приморске. Током сусрета разговорало се о тренутној ситуацији потребитих на подручју Бара и организацији даљих заједничких активности.

Народна кухиња „Жене Бара кувају срцем“ већ неколико година се бави хуманитарним радом и личним залагањем успјева да мноштво угрожених породица добије бар један дневни оброк. Такође, њиховим посредништвом, поред хране, најугроженијим породицама се донирају и друге ствари потребне за домаћинство.

Ово удружење броји 20 чланица и чине га жене различитих вјера и националности и као такве у својој организацији представљају дио доброг и здравог суживота чему нас и сам Господ у јеванђелским причама поучава.

Парохија паштровска
протојереј Драгослав Ракић

 

Pin It on Pinterest

Share This