Izaberite stranicu

Чланице Кола српских сестара “Свети Марко“ посјетиле су Дјечију болницу у Подгорици гдје су их дочекале др Веселинка Ђуришић, директорка Педијатријске клинике и Нада Рондовић, главна сестра Института за болест дјеце.

Предсједница Кола Оља Стојановић изразила је задовољство што је на иницијативу овог Удружења, дошло до срдачног сусрета у овим благим данима када нам предстоји најрадоснији хришћански празник – Божић.

“Институт болест дјеце доживљавамо као један ‘Храм’ рађања, пружања, очувања, заштите и лијечења, свих оних,од превремено рођених беба до дјеце која расту и израстају до својега пунољетства, којима је потребна љекарска и медицинска помоћ а прије свега – топла пажња, љубав и брига. Зато је рад љекара, веома одговоран, стручан и сложен, под великом лупом јавности и свих оних појединаца, који своју дјецу повјеравају овом Институту“, казала је гђа Стојановић.

Она је истакла да се Удружење “Свети апостол Марко” радује сваком напретку, стручном и кадровском оспособљавању Института, као и побољшању могућности у стварању бољих материјалних услова за рад љекара, набавци медицинске опреме и свих других услова рада. Нагласила је да су љекари управо они који улазе у породице те дјеце од којих сви очекују оно најбоље, па чак и немогуће.

“Да не заборавимо да су мајке и очеви те дјеце 24 часа у мислима и разговорима са љекарима “ истакла је у своме обраћању гђа Стојановић и додала ,,да нису без разлога наша Црква, духовност и вјера утврдиле да у сусрет најрадоснијем празнику – Божићу – прослављамо празнике Дјетињце, Материце и Очеве који су уствари празници породице која је центар људскога рађања, стварања, очувања и сваког напретка.“

“У овим божићним данима када једни другима упућујемо честитке, без обзира да ли смо православни или католици, на овај начин једни другима изражавамо љубав и кроз празник Материце, што је био повод да Коло српских сестара буде дио, симболично, ове велике породице, тј. Института за болести дјеце. Стога смо своју љубав и бригу хтјели да искажемо скромним даровима у постељину која ће бити на корист дјеци која овдје бораве током лијечења.”

Честитајући предстојеће празнике, председница Кола српских сестара “Свети  Марко” Оља Стојановић казала је да ће ово удружење у даљим активностима, колико год буде могло, помагати Институт за болест дјеце  јер су дјеца наша будућност и највеће богатство.

У име руководства Института и свих запослених др. Веселинка Ђуришић најсрдачније се захвалила на  даровима и изразила жељу за даљом сарадњом, која ће се успоставити на обострано задовољство.

Елза Бибић

 

Pin It on Pinterest

Share This