Izaberite stranicu

Увођење такси од 100 одсто од стране Приштине на робу из Србије и БиХ изазвало је бурне реакције политичара у Србији, који су осудили овај потез. Међутим, ова мера произвела је и реакције појединаца, организација, а међу њима су и хуманитарци који све чешће организују хуманитарне акције. До сада се помоћ прикупљала за народне кухиње на Косову. Једна таква организована је недавно и у Црној Гори уз помоћ удружења Братство Православне омладине Црне Горе и Михољског Збора која је привукла велику пажњу на друштвеним мрежама. .

„До сада смо послали шест шлепера и спремамо седми. Сваки шлепер има по 25 тона, углавном брашна и уља, има и друге хране, као и средства за хигијену, пелене,“ рекао је отац Миајло из Митрополије црногорско-приморске, који спроводи ову акцију уз благослов митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Један од шлепера је, како је отац Миајло рекао, отишао ка манастиру Високи Дечани, док остали преносе помоћ намењену Народној кухињи „Мајка девет Југовића“ у Грачаници, као и у другим местима на централном Косову.

Овој акцији временом су се прикључили скоро сви градови и парохије из Црне Горе, преко Кола српских сестара, пароха, братства, док се помоћ прикупља и у дијаспори.

„Прекјуче је у Канади организован хуманитарни ручак за нашу акцију где се сакупило чак 20.000 канадских долара,“ објаснио је.

Видео клип дела акције чланова братства Православне омладине Црне Горе и Михољског Збора заједно са локалним становништвом Грбља који је привукао велику пажњу преко друштвених мрежа на којима је објављен погледајте испод.

Извор: kossev.info

Pin It on Pinterest

Share This