Izaberite stranicu

„… Премда смо ми антиохијски хришћани чврсто укорењени у овом великом Истоку, наше присуство се запажа у целом свету. Личимо на витлeјемске јасле које су примиле Христа, а чији се миомирис распросто по свим крајевима света. Pотичемо из срца овога Истока, и из његове смерне величине. Нисмо задобили заштиту ни од кога, јер је Господ наш Исус Христос драгуљ на нашој круни, а познајемо „Њега Распетог“, како каже апостол Павле.

Витлејемске јасле су примиле новорођено Дете чија светлост је обасјала све крајеве земаљске. Ми смо као ове јасле прихватили смерно Дете и проповедали Га свету устима Апостола као Господа Свемоћног и Љубећег. Витлејемске јасле су примиле новорођено Дете, а Антиохијска Црква, као јасле његовог Јеванђеља, дала је његовим ученицима назив хришћани.“

„… Наше молитве се данас уздижу Господу и Спаситељу е да би Он успоставио мир свој на Земљи и широм света. Наше молитве се приносе за мир у Сирији, за безбедно стање у Либану и Ираку, и другим земљама овог Истока, у Палестини…

Наше молитве се усмеравају ка свима отетим људима, међу којима су наша сабраћа, архијереји Алепа Јован Ибрахим и Павле Јазиги, чија судбина жалости сваког хришћанина, муслимана и грађанина овог Истока и свако људско срце које чезне за миром. Наше молитве су за избеглице, расељена и нестала лица. Још се молимо Свемогућем Господу за оне који су уснулу у Господи у нади на Васкрсење и живот вечни. Наши вапаји су упућени зарад мира и благостања свега света.

Жеља нам је да свако људско биће своје срце учини пећином за прихват Цара славе. Такође се молимо новорођеном Детету за вас, наша драга чеда Антиохијске столице у земљи и иностранству, како би мир и спокој обитавали у Вашем срцу, мир који долази од Господа мира.

Извор: Антиохијска Патријаршија (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This