Izaberite stranicu

На дан када Црква Христова прославља Св.пророка Софронију и Јована Молчаника, служена је Света литургија у храму под Горицом.

Светом евхаристијом началствовао је јереј Блажо Божовић уз саслужење протојереја-ставрофора Милете Кљајевића, протојерејa – ставрофорa Драгана Станишића и протојереја Јована Радовића.

За певницом једнодушно су одговарали појци овог Светог храма, предвођени протојерејем, Јованом Радовићем.

Осветивши Дарове предложења и причестивши велики број верног народа који је приступио Светој чаши, прочитане су молитве благодарења Господу.

У овој трећој недељи Божићног поста, сећамо се Св. Пророка Софроније који је предвидео време доласка Месије – кличући Израиљу: Радуј се и весели се из свег срца, кћери Јерусалимска ! Као и Јована Ћутљивог (Молчаника), који се, видевши злобу и смутњу овога света, повукао са епископског престола и прерушен у монаха, скончао у Лаври чувеног Саве Освећеног, крај Јерусалима. Познат је по одвраћању народа од Оригенове јереси која је у то време доносила саблазан народу изабраном.

Након Свете литургије одржан је час веронауке за полазнике Школе ,,Св.Ђорђе” при овом Светом храму, коју води протиница Надица Радовић.

Заједничарење је настављено у црквеној гостопримници.

Елза Бибић

 

Pin It on Pinterest

Share This