Izaberite stranicu

Народна кухиња Епархије рашко-призренске “Мајка девет Југовића” саопштила је данас да је у организацији Црквене општине Бар и Српског културног друштва “Слово Љубве” из Бара реализована  хуманитарна акција у којој је обезбеђена  донација брашна од 25 тона за народне кухиње на Косову и Метохији.

Захваљујући верном народу који се одазвао, хуманитарна акција је успешно реализована и брашно је безбедно стигло до централног магацина народних кухиња у Прековцу”, истичу у Народној кухињи “Мајка девет Југовића”.

Поручују да је ово изузетно значајна донација за народ на Косову и Метохији и  да су ријечи недовољне како би исказали своју захвалност.

У Митрополији црногорско-приморској након одлуке Приштине о подизању пореза од 100% на робу која долази из Србије и БиХ, покренута хуманитарна акција прикупљања помоћи за кориснике народних кухиња Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске. Повећање таксе је угрозило отстанак и  егзистенцију Срба на КиМ а као директна последица те одлуке је драстично повећање броја корисника народних кухиња.

Хуманитарна акција за помоћ Косову и Метохији, која је покренута широм Црне Горе, трајаће све док се не створе услови за нормално снадбјевање народних кухиња Епархије рашко-призренске основним животним намирницама.

 

Pin It on Pinterest

Share This