Izaberite stranicu

Празник преподобног Алимпија, столпника и чудотворца, прослављен је Евхаристијским сабрањем у храму под Горицом.

Светом литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Милета Кљајевић, уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Станишића, протојереја Јована Радовића и ђакона Ивана Црногорчевића.

За пјевницом су, праћени вјерним народом појали појци овог светог храма, предвођени хоровођом Снежаном Поповић.

Словом поуке вјернима се након прочитаног јеванђелског зачала, обратио началствујући свештенослужитељ прота Кљајевић – говорећи о трпези Господара у Царству небеском.

,, Замислите да смо сви позвани на вечеру код нашег пријатеља, који је неизмерно богат “, казао је отац, и то код таквог домаћина код кога има места за све, а да је вечера тако богата с изврсним јелима – какве само Он може послужити своје госте. Домаћин је сушта доброта, јер самим погледом на њега – човек заборавља на све, на сво раскошно јело и пиће “, казао је он.

Међутим, како је казао, многи се на тој вечери неће појавити.

,, Тај пребогати домаћин има надчовјечански дар, да својим погледом продире у најскривеније кутке човјечијих мисли и дјела, казао је отац, рекавши да чак и ако неко буде пред њим ласкав и правио се добар – Он ће видети нечисте мисли и дела, неискреност и подлост – којима смо душу каљали. “

Хоћемо ли сви ићи на ту вечеру ? – упитао је затим, одговоривши да Домаћин чека и да је трпеза постављена – те да мјеста има за све.

,, Улазница за овакву трпезу – је чиста душа и срце наше а пут је уска стаза Христова. Пођимо сви том стазом и путем и биће нам вођа Христос Спаситељ наш“, – казао је на крају свога обраћања, прота Милета Кљајевић.

По примању Светих Христових тајни, свештенослужитељи храма преломили су славске колаче данашњим свечарима.

Потом је одржан час вјеронауке код протинице Надице Радовић.

По редовном обичају, заједничарење свештенослужитеља и парохијана настављено је у црквеној гостопримници.

Елза Бибић

Pin It on Pinterest

Share This