Izaberite stranicu

Споменик краљу Александру Првом Карађорђевићу биће подигнут на платоу између здања Генералног секретаријата предсједника Републике и Скупштине Града Београда, одлучено је данас на сједници Скупштине града.

„Учешћем и командовањем у Првом и Другом балканском рату, као и у Првом свјетском рату, Александар Први Карађорђевић, пружио је неизмјеран допринос ослобођењу српског и других балканских народа од Отоманског и Аустроугарског царства. У текућој години обиљежавамо 100 година од ослобођења у Првом свјетском рату и ово је достојна прилика да му као друштво одамо почаст“, оцијенила је замјеница предсједника Скпуштине града Београда, Андреа Радуловић, преноси Недељник.

Радуловић је додала и да је подизање споменика краљу Петру Првом Карађорђевићу, који је откривен прошле недјеље у Новом Саду, и будући споменик краљу Александру – један од начина да “покажемо наш однос према сопственој историји, његујемо културу сјећања, али и пошаљемо поруку досљедности и континуитета, вриједности, напретка и просперитета, које је краљ Александар дијелио са нашим народом”.

Извор: in4s.net

Pin It on Pinterest

Share This