Izaberite stranicu

– Ово је скандалозно, овога нема ни у 19 веку – истиче Драгиња Влк, председица „Унија жене са Врачара“ за „Новости“. Понеле смо плишане играчке, храну за бебе, креме, павловићеву маст, све су то прозводи који су намењени породиљама у болници у Косовској Митровици. Хтели смо да их обрадујемо… Имали смо заиста добру намеру, окупили смо тридесетак жена које су кренуле у једну лепу активност, и заиста смо се понадали да ћемо ући на Космет. На почетку су припадници косовске полиције на административном прелазу Мердаре били јако љубазни а потом се ситуација преокренуа и чак су нам потом одузели папир који смо на почетку потписали о ослобађању пореза на хумантарну помоћ, јер им је очито јављено из Приштие да нас не пуштају.

Овим речима Драгиња Влк, председница „Уније жена са Врачара“ у изјави за „Новости“ објашњава да хуманитарна помоћ коју је прикупила ова „Унија“ данас није могла да прође прелаз Јариње.

Чланице уније кренуле су у недељу ујутру у Косовску Митровицу како би уручиле прикупљену помоћ за жене и децу.

– Прво нам је на административном прелазу Јариње речено да можемо да прођемо, али је потом из Приштине стигла забрана – уз образложење да угрожавамо националну безбедност. Држали су нас сат и по времена, скоро два сата. Прво су нам рекли да ће све да буде у реду. А, сада смо добили забрану за прелазак нашег аутобуса у којој су написали којекаква образложења – истиче за наш лист Драгиња Влк и додаје да је у питању скандалозна одлука.

– Овога није било ни у 19 веку. Српске бебе су жртве лудачке политике која сада показује своје право лице, јер немају обзира ни према мајкама. Заправо, евидентно је да је њихов основни циљ протеривања Срба са КиМ- наглашава за наш лист Влк и додаје да је порука Уније жена са Врачара да је Србија уз Србе са Космета и да верују да ће правда и право на крају морати да победи.

Извор: Вечерње новости

Pin It on Pinterest

Share This