Izaberite stranicu

Представници Кола српских сестара „Свети апостол и јеванђелист Марко“ из Подгорице били су данас, 1. децембра, гости професора и ученика Богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу.

Цетињску богословију посјетили су и донијели дарове за ђаке, чланице овог удружења на челу са предсједницом Олгом Стојановић, госпођа Ирена Булатовић, као и господин Никола Вујић. Они су донијели помоћ у гардероби, постељини храни и слаткишима.

Ову активност помоћи ученицима Цетињске богословије, коју је организовало Коло српских сестара из Подгорице, помогли су предузећа „Випекс“ и њен директор г. Обрад Вицо, и г. Предраг Бакић из „Инпека“.

На ручку у Богословији поред добротвора из Кола били су присутни и игуман Рафаило Бољевић из манастира Подмаине и игуманија манастира Савина Главица у Грбљу мати Текла Зорић са сестринством, професор ђакон Душан Биговић, професор Благоје Рајковић и професор Александар Вујовић.

У току ручка професоре, ученике и госте поздравила је предсједница Кола српских сестара из Подгорице госпођа Олга Стојановић, упутивши ђацима ријечи подршке и мајчинске љубави, пренијевши им поздраве свих чланица Кола.

Драге госте и добротворе школе, у име професора и ученика поздравио је професор ђакон Душан Биговић, који им се срдачно захвалио, указавши свим присутним на величину задужбинарства, помоћи и доброчинства.

Коло српских сестара «Свети апостол и јеванђелист Марко» из Подгорице, на челу са предсједницом Олгом Стојановић, чланицама Иреном Булатовић, Зором Ћетковић и осталим, у овој активности а и у осталим добротворним активностима сарађују са Фондом Митрополије црногорско-приморске «Човјекољубље» и организацијом «Млади за Космет» из Подгорице.

Представнице Кола ових дана су активно ангажоване на прикупљању помоћи за наш народ на Косову и Метохији. У претходном периоду прикупљана је помоћ за манастире Пећку Патријаршију, Грачаницу, Свете Архангеле код Призрена, Драганац.

Овом приликом чланице Кола позивају све који су у могућности да помогну наш народ Косову и Метохији.

Александар Вујовић

 

Pin It on Pinterest

Share This