Izaberite stranicu

Поводом новонастале ситуације на Косову и Метохији која је знатно угрозила живот Срба на том подручју, ових дана у Митрополији црногорско-приморској је покренута хуманитарна акција прикупљања помоћи за кориснике народних кухиња Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, чији се број ових дана драстично повећао.

Добротворни фонд Митрополије „Човјекољубље“  брзо је одговорио на овај братски позив за помоћ и у најкраћем року обезбиједио, како кажу из Народне кухиње “Мајка девет Југовића”, никад драгоцјенијих 25 тона брашна, које ће бити довољне за мјесец дана нормалног функционисања кухиње. Уз бројне царинске потешкоће и отежане услове на путу овај прилог је стигао у касним вечерњим часовима у централни магацин у Прековцу.

Овој акцији Добротворног фонда прикључиле су се и пријатељске фирме „Еурозокс“ и „ТДС“ као и господин Дарко Стојовић који су на прави начин схватили алармантност ове ситуације.

Хуманитарна акција за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији, која је покренута широм Црне Горе, наставља се до даљњег, тачније док се не стабилизује царинска регулатива и нормализује рад кухиња.

 

                                                          Координатор Добротворног фонда

                                                                   Владимир Милуновић

Pin It on Pinterest

Share This