Izaberite stranicu

Његово блаженство Патријарх Теофило III, Патријарх јерусалимски и све Палестине, завршио је једнонедељну посету Вашингтону, престоницу САД, где је боравио ради настојања на скретању међународне пажње на одбрану правде и мира у Светој Земљи.

Патријарх је започео активности у Вашингтону 13. новембра  2018. г. кад је био почасни гост на церемонији додељивања награде Темплтон. Светски позната престижна награда, ове године дата је Његовом краљевском величанству краљу Абдулаху II бин Ал-Хусеину Јорданском у знак вредновања његових напора у неговању међуверске хармоније, чувања јерусалимских, исламских и хришћанских светих места и одбране верске слободе.

Његово блаженство је одржао састанке и са високим функционерима САД у Белој кући, Стејт департменту, са републиканским и демократским члановима Конгреса, као и са члановима Представничког дома и Сената, где је  разговарао о питањима везаним за хришћанско присуство у Светој земљи под надлежношћу Патријарха и других црквених великодостојника Јерусалима.

Уз  то, Патријарх Теофил III је водио плодне разговоре с неколико представника и чланова „тинк тенкова“, хришћанских организација, као и организација других религијских заједница, као што су Амерички јелински институт, на исту тему – очување хришћанског присуства у Светој земљи.

Извор: Јерусалимска патријаршија (превод Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This