Izaberite stranicu

Три недеље пошто је предстојатељ Јапанске православне цркве, Његово блаженство Митрополит токијски и свег Јапана г. Данило служио молебан благодарења у новој Цркви Иконе Матере Божје „Достојно јест“ у Манастиру Светог Николаја Јапанског, манастир је доживео још једно велику духовну радост.

Манастир, који се налази у граду Ађиро, известио је јуче на својој фејсбук страници да је прва Божанска литургија у овој цркви служена у ноћи између 23. и 24. новембра, на дан спомена Светог Теодора Студита, великог игумана и духовног вође и браниоца поштовања икона.

Служба је започела у 1 час ујутро полуноћницом, затим су одслужени јутрење, часови и Божанска литургија. Богослужење је трајало све до 5 ујутру.

Локација за дугоочекивани Манастир Светог Николаја Јапанског купљена је у јуну 2018. године у јужноцентралном граду Ађиру, а 3. јула братија манастира служила је први молебан на месту будуће манастирске цркве. Манастир је касније добио икону „Достојно јест“ за своју капелу, 28. октобра, а 3. новембра је постављен још увек неосвећен олтар. Митрополит Данило служио је молебан 5. новембра 2018. године.

Извор: Православие.ру (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This