Izaberite stranicu

Двадесет седмог новембра 1895. године отворен је колски пут од Ријеке Црнојевића до Вирпазара, који је био значајна увозно-извозна и трговачка саобраћајница.

На Берлинском конгресу Црна Гора бива призната као независна држава. Наступа један од најдужих периода мира у Црној Гори. Те године Црна Гора није имала нити километар колског пута.

Књаз Никола ангажује трогирског архитекта Јосипа Сладеа да пројектује путеве кроз Црну Гору. Први пројекат је био пут Цетиње – Крстац (граница Црне Горе и Аустро-Угарске) и даље према Котору. Једна од легенди каже да је Јосип био очаран љепотом књегиње Милене и њој у част изнад Котора стилизовао је слово М од низа серпентина. Изградња тог пута почела је 1879 године. Уз тај пут почела је изградња пута Цетиње – Ријека Црнојевица. Кад су завршени ти путеви 1881 године Црна Гора је имала 41,5 километара колских путева.

Изградња путева је наставељна па је у Црној Гори до 1886 године у саобраћај пуштено додатних 36 километара пута. Овога пута повезано је Скадарско језеро са унутрашношћу. Не, није пут ишао ка Цетињу ту улогу је имао пут од Ријеке Црнојевића. Ова дионица пута је ишла на потезу Плавница – Подгорица – Даниловград. Од Ријеке Црнојевића до Плавнице се могло воденим путем.

Једна од прича везаних за књаза Николу каже овако: по освајању Бара одржана је церемонија венчања Црне Горе са морем. На крају церемоније књаз Никола је бацио златну бурму у море ,,чиме је вјенчао Црну Гору са морем за сва времена“. Сада је требало повезати Бар са остатком Црне Горе и саобраћајним путем. Постајо је водени пут од Ријеке Црнојевића до Плавнице, а језером се могло и до Вирпазара. У саобраћај је пуштен колски пут Вирпазар – Бар. Завршен је пут од Ријеке Црнојевића до Подгорице као и пут од Даниловграда до Никшића. Тиме Никшић постаје везан колским путем са Цетињем и даље према Котору. Сада је Никшић могао да се развија пуним темпом.

На уласку у XX вијек радило се на изградњи пута Ријека Црнојевица – Вирпазар чиме би се колским путевима повезала сва мјеста у Црној Гори до којих воде колски путеви. Но, већ прије завршетка тог пута, у Црној Гори је све било спремно за ново технолошко чудо. 1902. године шпански принц Бурбонски протутњао је аутомобилом од Котора до Цетиња. То је први аутомобил који је крстарио црногорским друмовима. Већ следеће године црногорска држава купује службени аутомобил који се користио за превоз путника и поште.

Приредио: Миомир Ђуришић

Pin It on Pinterest

Share This