Izaberite stranicu

Храм Светог Архангела Михаила у Венадо Туертоу у Аргентини прославио је у недељу 26. по Педесетници своју храмовну славу.

Литургијским сабрањем началствовао је Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички г. Кирило (Бојовић) уз саслуживање презвитера Естебана Јовановића, епархијског секретара, и оца Миленка Ралевића, надлежног пароха.

Пјевницу је предводила настојатељица Манастира Светог Николе у Маћагају, монахиња Марија (Оливеира)  из провинције Ћако.

Литургији је поред великог броја парохијана и пријатеља Цркве присуствовао и Његова екселенција г. Густаво Хелп (Gustavo Help), Епископ Римокатоличке цркве који столује у Венадо Туертоу и делегација амбасаде Републике Србије,  г. Зоран Ђокић са супругом Момирком.

У току Литургије миропомазањем је примљен у православље Габријел Дијаз, а Цркви Христовој је прибројана и новокрштена беба Инес.

Честитајући храмовну славу, владика Кирило је у надахнутом слову на шпанском језику поучио сабране да се Габријел заправо вратио вјери отаца која има у себи пуноћу истине.

Након резања славског колача, сабрање је настављено у парохијском салону око трпезе хришћанске љубави.

Бискуп Хелп је изразио благодарност што је позван да у име римокатоличке заједнице подијели радост празника.

Присутнима се обратио и честитао славу и градоначелник Венадо Туертоа, г.  Хосе Фрејре (Jose Freyre). Том приликом градоначелник Фрејре је обећао остваривање сарадње са православном Црквом у будућем периду.

Отац Миленко се захвалио на благослову Његовог преосвештенства Епископа Кирила и свих присутних што се у овом храму под патронатом Светог Архангела Михаила сваки пут сабира све већи број људи. Пожелио је новокрштеној Инес (осмомјесечној беби) и Габријелу да им сваки корак у животу буде корак ка Христу.

Презвитер Миленко Ралевић

 

Pin It on Pinterest

Share This