Izaberite stranicu

У Манастиру Бањска у недељу, 25. новембра, служена је Света тајна брака – венчали су се Јелена Спасић из Велике Хоче и Радомир Бараћ из Јошанице код Лепосавића. Служили су игуман Бањске отац Данило, парох великохочански протојереј-ставрофор Миленко Драгићевић, отац Дарко Маринковић парох приштински, отац Зоран Миљанић из Херцег Новог и ђакон Горан Нухановић из Београда.

За певницом су били „Косовски Божури“ и сестре монахиње из манастира Никшићке Жупе у Црној Гори.

Млада, Јелена, чланица је ансамбла „Косовски Божури“, од малих ногу је са „Божурима“ представљала Косово и Метохију, широм региона, Русије и других земаља, а Радомир је у „Косовске Божуре“ ушао као брат сестара Милице и Мирјане Бараћ, такође чланица „Божура“ из Приштине, и тако упознао Јелену.

Радомир је са својим сестрама Милицом и Мирјаном и братом Николом рођен и живео у Приштини све до својих факултетских дана. Из свога стана у Приштини, сво четворо је ишло свакодневно, са пратњом или без пратње, сходно ситуацији, у школу у Грачаницу, али њихови родитељи ни у једном трену, па ни после 17. марта нису напуштали Приштину. Родитељи су још увек тамо, а сестре и браћа живе у селу Јошаница код Лепосавића, на имању њиховог оца. А пошто је Јошаница подно Рогозне, како у звучном запису каже отац Данило, одабрали су манастир Бањску да се у њој венчају.

Како су „Божури“ наступали по разним крајевима и учествовали у бројним хуманитарним активностима, тако је и међу сватовима, а и самим свештеницима било оних који су дошли да их подрже и благослове на венчању.

Величанствено венчање је разбило неизвесност и страх који је последњих дана владао на Косову и Метохији и њиме је послата порука свету да Срби ту и даље желе да живе, заснивају породице, да се деца рађају.

Линк: http://www.slovoljubve.com/cir/Newsview.asp?ID=17786

Оливера Радић

Извор: Слово љубве

Pin It on Pinterest

Share This