Izaberite stranicu

Хуманитарни омладински клуб „Млади за Космет“ је и ове године прославио своју крсну славу – Светог краља Стефана Дечанског.

„Већ традиционално у нашој организацији реализовано је ходочасничко путовање у манастир Високи Дечани на манастирску, ктиторску славу. Група од 70 ходочасника из Подгорице је у поноћ 23. на 24. новембар кренула организованим превозом на наш Космет и у манастир Дечане, у који смо стигли у раним јутарњим сатима“ истакли су из удружења „Млади за Космет“.

Светом архијерејском литургијом су началствовали митрополит дабро-босански Хризостом и епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије.

Након литургије и послужења славски колач њихове организације освештао је и пререзао игуман манастира Драганац, Иларион (Лупуловић).

Као и претходних година „Млади за Космет“ су и ове године уручили хуманитарну помоћ коју су прикупљали у току године и на тај начин ставили тачку на овогодишњу прославу десетогодишњице постојања њиховог хуманитарног омладинског клуба.

Хуманитарној организацији Епархије рашко-призренске „Мајка 9 Југовића“ – народне кухиње, уручено је 2000 евра а призренској богословији „Свети Кирило и Методије“ износ од 1000 евра.

Након Високих Дечана посјетили су и древни трон српских патријараха – манастир Пећку Патријаршију.

Пуног срца и утисака са Космета смо се вратили нашим домовима у вечерњим сатима. Ово путовање, као и претходна само су нас учврстили у нашој намјери да наставимо путем којим ходимо пуну деценију борећи се за „жилу куцавицу“ српског рода -наше светиње и напаћени српски народ на Косову и Метохији, нагласили су.

Захваљујемо се свим пријатељима, донаторима и људима добре воље који препознају наш рад и напор који улажемо да бар мало олакшамо живот нашим сународницима и свештенству на Космету, поручили су хумани људи из организације „Млади за Космет“

Извор: in4s.net

Pin It on Pinterest

Share This