Izaberite stranicu

Након шест сати задржавања на Јарињу, групи вјерника и хуманитараца који су аутобусом из Београда кренули за Високе Дечане, како би сјутра присуствовали прослављању ктиторске славе овог манастира, ипак је дозвољено да уђу на Косово, сазнаје Радио-Светигора.

Раније је КиМ радио јавио да је неким путницима током чекања позлило па су морале да реагују љекарске екипе из оближњих мјеста.

Бранко Антић из хуманитарне организације „Српска солидарност храном“ казао је овом радију да на Јарињу већ више од два сата чекају једног тренутка обећану полицијску пратњу.

„Полицијску пратњу не добијамо. Пре сат времена је једној жени позлило, дошла је хитна помоћ из Лепосавића, одвезли су је у Дом здравља, тамо су је опсервирали и послали хитно за Косовску Митровицу. Ми чекамо и даље, не знамо шта ће бити. Ми смо за то да наставимо пут, али не можемо, немамо документа, морамо сачекати разрешење. Имамо сазнања да ће га бити, али прошло је већ више од два сата од када су нам то рекли“, навео је Антић..

Он је рекао и да је њихов долазак на Косово раније најавила Канцеларија за КиМ.

Чланови ове организације заједно са вјерницима треба да присуствују ктиторској слави Светог краља мученика Стефана Дечанског у манастиру Високи Дечани и уруче помоћ дјеци у Косовском Поморављу.

Р.В.

Фото: РТВ КиМ

Pin It on Pinterest

Share This