Izaberite stranicu

Архимандрит Сава Јањић је објавио на свом твитеру да се, када су примећени покрети тешко наоружаних припадника албанских специјалаца ка Северној Митровици, десио велики инцидент.

„Нашег свештеника који је видео велику колону РОСУ код Вучитрна специјалци су зауставили, а један припадник РОСУ му је претио гестом да ће га заклати јер је имао регистрацију централне Србије“, написао је отац Сава Јањић.

Све провокације последњих дана долазе искључиво од стране власти косовских Албанаца, мишљења је игуман Сава:

„Косовски Срби ничим нису ни изазвали ове провокације, нити узвратили на њих. Овакво понашање на крају ће највише штете нанети Косову које тако амортизује своје огромне пропусте пред јавношћу.“

Игуман дечански је става да данашња акција косовске полиције у Митровици, по свему судећи, нема никакве везе са истрагом убиства Оливера Ивановића него је у служби показивања силе, даљих провокација и врло могуће стварања услова за коначну реализацију плана подијеле по линијама које су већ договорене.

Он је истакао да уцјењивање Београда малтретирањем К/Срба показује неодговорност Приштине према српским грађанима КиМ.

„Наша Црква упозорава да се политички рачуни не могу намиривати стварањем хуманитарне катастрофе у српским срединама. Одсуство одлучније међународне реакције је забрињавајуће.“

Специјалне снаге косовске полиције на сјеверу Косовске Митровице ухапсиле су јутрос четворицу Срба и трагају за петим. Предсједник Српске листе Горан Ракић је потврдио да су припадници Росу јутрос покушали да ухапсе потпредсједника Српске листе Милана Радоичића, у његовом стану у Косовској Митровици. Полиција привођења објашњава истрагом убиства Оливера Ивановића.

У више српских средина на Косову и Метохији одржани су једночасовни протести против „полицијског и политичког терора Приштине“. Протести су прошли мирно. Грађани из Лепосавића и Лешка блокирали су у знак протеста прилаз ка Јарињу.

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This