Izaberite stranicu

Јерусалимска патријаршија у среду, 21. новембра, прославила је празник Сабора арханђела Михаила и Гаврила и свих небеских сила бестелесних у Јопи, у манастиру Јерусалимске патријаршије посвећеном арханђелу Михаилу. Mанастирска црква је била потпуно уништена у пожару и поново је изграђена од темеља од стране игумана Архиепископа јопског Дамаскина.

У овом манастиру Божанску Литургију је служио Његово блаженство Патријарх јерусалимски Теофил уз саслужење Митрополита назаретског Киријака, Архиепископа константинског Аристарха, Архиепископа јопског Дамаскина, Митрополита јелинопуљског Јоакима, и гостујућег Митрополита неакринског и каламаријског Јустина, светогробних јеромонаха, архимандрита Јеронима, игумана Феса у Јордану; архимандрита Нифона, игумана у Ремли, и архимандрита Андреја, арапских свештеника, архиђакона Марка и ђакона Софронија и Евлогија.

На Литургији су појали студенти Патријаршијске школе, као и хор Заједнице у присуству великог броја арапских верника, руских и румунских поклоника, и амбасадора Грчке у Тел Авиву.

После Литургије одржан је пријем у игумановој келији у част Патријарха и гостију.

Извор: Јерусалимска Патријаршија (са енглеског Инфо служба СПЦ)

Pin It on Pinterest

Share This