Izaberite stranicu

Међународна хуманитарна организација “28. јун” покренула је онлине петицију за очување српске културне баштине на Косову и Метохији “Догодине у Призрену” у циљу да српско културно, верско и историјско наслеђе на Косову и Метохији буде сачувано за генерације које долазе.

Представници ове организације, која има посебан консултативни статус при Уједињеним нацијама, говориће у УН 29. новембра у циљу ширења свести, али и скретања пажње на тренутни положај српске културне баштине на Косову и Метохији.

Након званичног прилагања петиције, видео и фото материјала Уједињеним Нацијама, организација најављује почетак различитих активности.

“У плану нам је организовање догађаја на свим континентима на којима ће ’28. јун’ упознавати људе са проблемима са којима се свакодневно суочавају Срби на Косову и Метохији. Уз то, почетком наредне године биће достављена и медицинска помоћ у вредности од око милион долара установама у Србији, Црној Гори и Републици Српској, а затим и божићни поклони српској деци која живе у тешким условима на Косову и Метохији и широм региона”, навела је Александра М. Трифуновић, извршна директорка за Балкан.

Уједно, планирано је да завршетак пројекта прати и донација манастиру Светих архангела у Призрену.

Хуманитарна организација “28. јун” већ годинама уназад помаже земљама бивше Југославије, па је до данас упућено више од 184 тоне хуманитарне, медицинске и помоћи у ванредним ситуацијама у вредности од преко 6,1 милиона долара, наводи се у саопштењу.

Хуманитарна организација “28. јун” је мултинационална организација која се бави хуманитарним, социјалним и филантропским радом.

У мају 2018. године постала је прва добротворна организација са простора бивше Југославије којој је додељен посебан консултативни статус при Уједињеним нацијама. Основана је 2011. године, а регистрована 2012. године у Канади као непрофитна организација. Кроз различите пројекте који су реализовани прикупљено је више од 184 тоне хуманитарне, медицинске и помоћи у ванредним ситуацијама у вредности од преко 6,1 милиона долара.

Информације се могу добити на сајту www.28jun.org о начину упућивања донације, а за подршку петицији до 28. новембра путем сајта www.догодинеупризрену.цом.

Извор: Радио-телевизија Војводине

Pin It on Pinterest

Share This