Izaberite stranicu

Дана 20. новембра 2018. године, у Инсбруку је потписан уговор о поклону новог храма Српској православној цркви.

Црквена општина Инсбрук основана је 1992. године и од тада за своје богослужбене потребе користи изнајмљени храм у овом граду. Након дугогодишњег трагања за трајним решењем, Црквена општина Инсбрук добила је од стране монашког реда Редемпториста Римокатолика на поклон велелепни храм, непроцењиве вредности, смештен у ужем центру града.

У име Српске православне цркве, а по благослову Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског господина Андреја, уговор о поклону су потписали господин Радосав Митровић, председник Црквене општине Беч и протојереј-ставрофор Драго Вујић, секретар Црквене општине Беч у присуству архијерејског намесника за Западну Аустрију протојереја-ставрофора Драгана Ерића, председника Црквене оштине Инсбрук господина Живорада Карајовића и надлежног пароха протојереја Александра Столића.

Отац Александар је постављен за пароха у Инсбруку 2015. године и од тада се активно трудио да наша црквена заједница добије своје богослужбено место. Милошћу Божијом, од ове године Српска православна црква је богатија за још један храм у Епархији аустријско-швајцарској.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Pin It on Pinterest

Share This