Izaberite stranicu

19. новембра 1805. године је рођен француски дипломата Фердинан де Лесепс, који је од 1859. године до 1869. године руководио градњом Суецког канала. Започео је и градњу Панамског канала, али је послије банкротства Друштва за изградњу канала избила велика афера.

Суецки канал вјештачки је канал на нивоу мора у Египту између Средоземног и Црвеног мора, који раздваја афрички од азијског континента и због тога је најближа поморска веза између западне и источне Земљине хемисфере. Велика стратешка важност Суецког канала за Запад постаје још јаснија у свијетлу чињенице да је најважнији танкерски пловни пут за снабдијевање Европе блискоисточном нафтом. Суецки канал носи име по граду Суец који се налази у региону. Суец је град-лука који налази се у Египту.

Предсједник Египта Гамал Абдел Насер национализовао је канал 1956. године. Због тога су Француска, Уједињено Краљевство и Израел извршили инвазију. У том сукобу било је потопљених бродова, па је канал био затворен. Уједињене нације су одржавале неутралност канала и Синаја. Град је био потпуно уништен и напуштен након Арапско-израелског сукоба. Поново је изграђен и канал је отворен за поморски саобраћај 1975. године.

Модерни Суецки канал је конструисала Суецка канална компанија и био је званично отворен 1869. године. Пројектовао га је француски инжењер Фердинанд де Лесепс. Канал омогућава бродовима краће путовање између сјеверног Атлантика и сјеверног Индијског океана преко Медитерана и Црвеног мора чиме се избјегава јужни Атлантик и јужни Индијски океан, и тиме се скраћује путовање за 7.000 km. Канал се протеже од сјеверног краја код Порт Саида до јужног краја код Порт Тевфика код града Суец. Његова дужина је 193 километра. 2012. године  је прошло кроз канал 47 бродова на дан.

Оригинални канал је био једнопловити водени пут са локацијама за мимоилажење у Балаховој обилазници и Великом горком језеру. Он не садржи преводнички систем, тако да морска вода слободно пролази кроз њега. Генерално, канал сјеверно од Горких језера тече сјеверно зими и јужно љети. Јужно од језера, смјер протока се мијења са Суецком плимом.

Канал посједује и одржава Суецка канална управа из Египта. Према Константинопољској конвенцији, канал може користити „у времену рата као и у времену мира свако трговачко или ратно пловило, без разликовања заставе”.

У августу 2014. године започети су радови на проширењу Балахове обилазнице 35 km  ради скраћивања времена пролаза кроз канал. Очекује се да ће ова експанзија удвостручити капацитет Суецког канала са 49 на 97 бродова дневно.

24. фебруара 2016. године Суецка канална управа је званично отворила нови помоћни канал.

Приредио: Миомир Ђуришић

Pin It on Pinterest

Share This