Izaberite stranicu

Они, који се боре за „нову Цркву“ не схватају да Царство Христово није у земаљским законима и влашћу, сматра митрополит Антоније.
„Борци за „нову Цркву“ не желе пустити Бога у свој живот“, прокоментарисао је предсједник одјела спољних црквених веза УПЦ митрополит Антоније (Паканич) последњу изјаву власти против канонске Цркве.
,,Судећи по њиховим изјавама,они траже одговарајућег им Бога,који ће испуњавати њихове жеље ,моћног, по њиховим земаљским стандардима“, преноси изјаву јерарха УПЦ Московског Патријархата портал ,,Православни живот“.
По мишљењу митрополита Антонија, данас поново дијеле хаљине Христове, а онима, који очекују земаљска блага,није потребан Живи Бог.
Таквог Бога треба тражити чистим срцем, а не хладним умом, напоменуо је владика. Додао је да, веома често, земаљске тешкоће враћају нас к Богу. Јер, захваљујући тешкоћама човјек другим очима почиње да гледа на свијет, Цркву и самог себе.
Вјернике је митрополит позвао да се усавршавају у језику љубави и поштовању. „Наша стална фреквенција је фреквенција љубави“- нагласио је јерарх УПЦ.
Такође, додао је да нас тешкоће уче да не вјерујемо само по инерцији,већ нас воде ка свјесној вјери.
Раније,митрополит Антоније (Паканич) је говорио о томе, да само искуство живота у Богу, може нам помоћи да разликујемо истину од лажног учења.

Извор:https://spzh.news/ru/news/57414-jepc-sozdajut-chtoby-bog-stal-udobnymmitropolit-antonij-pakanich

Са руског: Весна Контић, студент Санкт-петербуршке Духовне Академије

Pin It on Pinterest

Share This