Izaberite stranicu

У организацији Православног центра за младе „Свети Петар Сарајевски“ Митрополије дабробосанске, а по благослову Његовог високопреосвештенства Mитрополита дабробосанског г. Хризостома, у периоду од 07. до 11. новембра  одржана је трећа Конференција православне омладине у Источном Сарајеву.

Конференција је обухватила низ предавања еминентних стручњака из области лингвистике и теологије гдје је учесницима предочена културна и духовна заоставштина српског народа на просторима Босне и Херцеговине.

Конференција, на којој су учествовали млади из свих република у региону, је укључивала и богат културно-умјетнички програм, радионице као и посјете Сарајеву и Мостару. Посебна захвалност на одличној организацији припада протојереју Младену Дробњаку и кординаторима православног центра Јелени Шкрби и Надежди Мојсиловић.

По благослову Митрополита црногорско-приморског  г. Амфилохија на Конференцији је учествовао Никола Лакић члан православног братства „Свети Арсеније“ из Даниловграда који је био и једини представник наше Митрополије у Источном Сарајеву.

Н.Л.

Pin It on Pinterest

Share This