Izaberite stranicu

Хуманитарна организација Срба из дијаспоре „28. јун“, покренула је нову акцију под називом „Догодине у Призрену“ и позива све који желе да помогну да се укључе у акцију  www.dogodineuprizrenu.com .

У оквиру пројекта „Догодине у Призрену“ до православне Нове године, како саопштавају из ове организације, сакупљаће потписе за петицију против независности јужне српске покрајине.

Како истичу, петиција, састављена од потписа сваке особе која брине за Косово и Метохију, официјално ће бити приложена УН. На тај начин ова хуманитарна организација ће искористити свој специјални консултативни статус који ужива у тој кровној свјетској организацији.

Организација Срба из дијаспоре „28. јуна“ организоваће на свим континентима и низ активности путем којих ће људе упознавати са проблемима са којима се свакодневно суочавају Срби на КиМ.  Такође, за српску дјецу биће организовано достављање новогодишњих поклона.

Током акције „28 јун“ доставиће и медицинску помоћ у вриједности од милион долара установама у Србији, Републици Српској и Крајини.

Пројекат „Догодине у Призрену“  биће завршен великом донацијом манастиру Светих архангела у Призрену.

Хуманитарна организација „28. јун“ из Канаде основана је на Видовдан прије 7 година и прва је добротворна организација са западног Балкана којој је додијељен посебан консултативни статус при Уједињеним нацијама. Поред сакупљања матријалне помоћи за Србију и регион, циљ активности је и покретање глобалне кампање подизања свијести о КиМ.

 

Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This