Izaberite stranicu

Клир Александријске епархије потврдио је подршку Његовом блаженству Митрополиту киејевском и све Украјине Онуфрију и вјерност канонској Цркви.

Одговарајућа изјава објављена је након општег епископског састанка одржаног у Александрији, у Кировоградској регији, саопштила је прес служба епархије.

– Свештеници су посвједочили пуну подршку поглавару Украјинске православне цркве, Његовом блаженству Митрополиту кијевском и све Украјине Онуфрију и изразили жељу да непрекидно служе у канонској Цркви, остајући вјерни Богу и Његовој Истини – пише у саопштењу.

Састанком је руководио Епископ александријски и светловодски Боголеп.

Како пише у саопштењу, свештенство и монаштво размотрило је «историјске и канонске разлоге противправних акција Константинопољске патријаршије на територији Украјине» и нагласило потребу «да се консолидују напори на одржању стабилног окружења у религијској сфери».

Према саопштењу Савеза православних новинара, раније су блажењејшег Митрополита Онуфрија и канонску Цркву у Украјини подржале Вознесењска, Тулчинска, Ровенска, Херсонска, Кировоградска, Одеска, Дњепропетровска, Криворожска, Каменска, Запорошка, Полтавска, Сумска, Конотопска, Роменска, Сјеверодоњецка и Харковска епархија.

Линк: : https://spzh.news/ru/news/57263-aleksandrijskaja-jeparkhija-vyrazila-podderzhku-predstojatelyu-upc

Извор: СПЖ

Превод: Марија Живковић – Светигора

 

Pin It on Pinterest

Share This