Izaberite stranicu

У недјељу, 4. новембра 2018., школа вјеронауке са Старог Аеродрома из Подгорице, у оквиру својих редовних наставних активности, организовала  је  посјету недавно обновљеном манастиру Стањевићи.

Света обитељ овог Манастира је са љубављу  угостила поклоничку  групу дјеце, указавши им  част да учествују у Литургији, пјевајући за пјевницом цркве Свете Тројице.  По завршетку богослужења, монах Павле Кондић је дјеци говорио о историјату ове светиње, показавши им цијели комплекс манастирског посједа, са свим садржајима.

Јеромонах Јован је све госте позвао у трпезарију на ручак, гдје су опет примили  поуку о хришћанској љубави и монашком подвигу. У манастирској гостопримници, дјеца су се пјевајући духовне пјесме захвалила својим домаћинима.

Дјеца са својом вјероучитељицом  су овом посјетом добили  прилог,  врло користан за  вјерско образовање. И на крају, послије  свега што су видјели и доживјели, Управи манастира се у име дјеце и њихових родитеља захвалила вјероучитељица Душка Станишић, најављујући да  ће ове  лијепе утиске  с благодарношћу чувати у својим срцима. Овакави сусрети су на радост свима и најбољи и најљепши час вјерске наставе.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Дамјана Станишић

Pin It on Pinterest

Share This