Izaberite stranicu

У недјељу 23. по Педесетници, одслужена је Литургија у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици којом је началствовао протојереј Бранко Вујачић. Саслуживали су протојереји – ставрофори : Драган Митровић и Далибор Милаковић, протојереј Мирчета Шљиванчанин, као и протођакон Владимир Јарамаз и ђакон Лека Вујисић.

У славу и у част Божију, током свете Литургије, појала је и одговарала мјешовита пјевница при Саборном храму Христовог Васкрсења.

Сабраном вјерном народу обратио се началствујући протојереј Бранко Вујачић.

Отац Бранко се у свом пастирском обраћању дотакао суштине прочитане јеванђелске приче, тумачећи њен дубљи смисао, приближавајући притом и многе поуке које су увијек савремене и свевремене, будући да се све из Јеванђеља односи управо на оно што представња наш конкретан живот којег сваког дана живимо и оно што конкретно кроз тај живот пролазимо и проживљавамо.

БЕСЈЕДА ПРОТОЈЕРЕЈА БРАНКА ВУЈАЧИЋА

Отац Бранко је на крају свог обраћања  најавио и догађаје који  ће додатно обогатити духовни циклус дешавања у оквиру Саборног храма у Подгорици у наредна два дана.

Подсјетио је да ће вечерас, 4. новембра у крипти Саборног храма протојереј-ставрофор Милош Весин из САД – парох јужночикашки и професор на Богословском факултету СПЦ у Либертивилу одржати у 19 часова предавање на тему : ”Православље вјера радости и радост вјере” .

Такође, сјутра, 5. новембра на празник Светог Апостола Јакова – брата Господњег и првог Епископа града Јерусалима, Јаковљеву Литургију са свештенством и вјерним народом служиће Његово Преосвештенство Епископ буеносаирески и јужно-централ Амерички г. Кирило са почетком у 8 часова.

Светим Тајнама Тијела и Крви Христове се сабрани вјерни народ присајединио у великом броју.

Борис Мусић

Фото : Борис Мусић 

Pin It on Pinterest

Share This