Izaberite stranicu

Пише: Батрић Бабовић

Планина је синоним за постојаност и опстанак. Замислити став, чврстину, пркос и понос без именице планина готово је немогуће. За сваки народ под небеском капом планина значи пут у небо. Што виши планински врх – то виши народ.

Увод почињем Араратом који је саставни дио заставе Јерменије, планина кључног и фундаменталног догађаја који се зове Нојева барка и синоним за спас од потопа. Великим и крупним историјско- политичким догађајима ова планина данас се налази у Турској.

Велика прича за мале људе. Мале за велико вријеме. Свака ” заслуга ” долази од Бога.

Случајно или не Ловћен је бомбардован од стране Аустро – Угарске 1916. године. Пијуцима безбожника и милитантног атеизма, вољом и незнањем присталица сатанске идеологије та црква Ловћенског Врха, посвећена Светом Петру Цетињском од стране Ловћенског Тајновидца срушена је до темеља.

У име отпадије, брозоморе и декапитације рушена је најлепша планина Црне Горе, наш Арарат и спас од потапања историје, духовности и дуговјечности. Мраком демонског рада настала је инспирација за најумнију сликарску главу Петра Лубарду, који је ликовним платном освијетлио сумрак Ловћена.

Промислом Божјим (непознаница за световне господаре Црне Горе) капеле са Ловћена су васкрсле на Кључу Таворском и Румији.

Случајности не постоје (појам стран световним властогорцима) па је Румија (у преводу хришћанка) постала нови Ловћен са Црквом Свете Тројице која краси њен врх. Хришћанска планина постала је васкрсатељ Ловћена и увод у обнову капеле на врху истоимене планине са кога је насилно уклоњена. Духовни значај ове планине и Црне Горе јесте у њеној улози приликом постојања Мусолинијеве пројекције Велике Албаније са зацаривањем политичке идеје проистекле из истоименог фашистичког пројекта.

Ових дана на њу кидишу повампирени Мусолинијеви синови, а њима се придружују синови бољшевичке мисли.

Хришћанска планина (Румија) брани хришћанство и сахрањује вампире мрачне прошлости, правећи Црквом Свете Тројице нови Ловћен и црногорски Арарат. Новозавјетна Нојева барка постала је сигурна лађа озлопутале и Црне Горе обезбожене и комунистичке власти.

Света Тројица су више од урбанизма и урбанистичких решења. Света Тројица су урбанизам земног живота у припремама за вјечно и непролазно Царство Божје.

Световним главарима Црне Горе, политикантима и ” урбанистичким калкулантима” желим да их задеси Страх Божји и да почну да личе на честитог Иса Махмутовића који није хтио да удари на Ловћенску светињу. Плодови његовог живота су видљиви и трагови свијетли. Дај Боже да црногорски крштени и некрштени главари заличе на покојног Иса а Румија да им буде пут ка покајању.

Непролазношћу хришћанке (Румије) против духова фашизма и пролазних пошасти овог свијета. Румијом и Светом Тројицом за Васкрс Ловћена и Црне Горе!!!

Аутор је доктор специјалиста нефролог и пјесник

Pin It on Pinterest

Share This