Izaberite stranicu

Поводом двјеста година Српског рјечника Вука Караџића у четвртак 1. новембра у Дворани „Парк“ биће промовисан најновији број часописа за српски језик и књижевност „Слово“ и додјељене дипломе и награде за најбоље радове на четвртом литерарном конкурсу „Професор Вуко Велаш“.

Најбољима на овогодишњем конкурсу за рад писан на српском језику ћирилицом, који организује НВО “Српски Соко”, биће уручене вриједне награде (лаптоп и таблети).

„Према одлуци жирија који су чинили професори српског језика и књижевности Гордана Стијепчић Булатовић, Зорица Марковић и Никола Маловић, прво мјесто освојила је ИванаТомашевић, ученица IX2 разреда ОШ „Милан Вуковић“, друго мјесто Надежда Раичевић, ученица VIIa ОШ „Илија Кишић“, а треће мјесто Владана Илић, ученица  VII1 ОШ „Орјенски батаљон“. Четврто мјесто припало је Владимиру Рашу, ученику IX1 ОШ „Милан Вуковић“, пето Теодори Божовић, ученици IX  2 ОШ „Орјенски батаљон“, док је као најљепши оцијењен рукопис Василисе Симовић, ученице VII  3 разреда ОШ „Милан Вуковић“, саопштили су из “Српског Сокола”.

Четврти литерарни конкурс “Професор Вуко Велаш“ помогли су Општина Херцег Нови, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије и предузеће “Пробока”.

На помоцији новог броја часописа за српски језик и књижевност “Слово” говориће публициста Небојша Рашо, мр Гордана Крцуновић и професор Веселин Матовић. Организатор програма је НВО “Српски Соко”, а почетак је у 19:00 сати, у четвртак у дворани “Парк”.

Pin It on Pinterest

Share This