Izaberite stranicu

У навечерје празника Светог апостола и јеванђелиста Луке и Светог Петра Цетињског, Његово преосвештенство Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички г. Кирило служио је свечано бденије са петохљебноцом у Цетињском манастиру. Молитвено су учестововали Његово високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије и Преосвећена господа епископи рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије и диоклијски Методије, велики број свештеника, монаха и вјерног народа.

Празничним бденијем пред моштима Светог Петра Цетињског почело је прослављање крсне славе Цетињског манастира и Богословије Светог Петра Цетињског. Прослава ће бити настављена сјутра  Светом архијерејском литургијом коју ће, са почетком у 9 часова, служити Митрополит Амфилохије са више архијереја наше Цркве.

Како је раније данас најавио протојереј-ставрофор Гојко Перовић, након Литургије биће освештани колач и жито и приређена празнична духовна академија у Цетињској богословији. Празнично слово на академији ће произнети ђакон Лека Вујисић, а у програму ће учествовати цетињски богословци и полазници вјеронаука са Цетиња. Ректор Богословије, отац Гојко је казао за Радио “Светигора” да очекује долазак великог броја гостију међу којима ће бити професори и ђаци других богословија наше помјесне Цркве.

Весна Девић

Фото: Јован Радовић

 

Pin It on Pinterest

Share This