Izaberite stranicu

Руска Православна Црква је веома активна у подизању домова за жене у невољи, и посебно за мајке у кризним ситуацијама и децу.

Идући овим путем, 58. црквена сигурна кућа за мајке отворена је недавно у граду Ливни, и провинцији Ориол, 265 миља јужно од Москве. Нови кризни центар је у могућности да смести до 10 трудних жена и мајки са децом истовремено, извештава сајт Патријаршијског одељења за добротворне и друштвене службе.

Током њиховог боравка у сигурној кући социјални радници, психолози и правници помагаће женама да реше тешке животне ситуације.

Чин освећења нове сигурне куће обавио је Његово Преосвештенство епископ ливнијски и малоархангелски Нектарије, у присуству неколицине црквених и социјалних представника, међу којима неколико медицинских сестара.

Сигурна кућа је организационо подјединица Цркве Светог Сергија у Ливнију. Град је уступио просторије бесплатно, а организатори су обновили и купили неопходну опрему и намештај парама из Председникове донације. Поред склоништа је и хуманитарни центар „Барка“, који пружа мајкама са децом све што им је неопходно: дубци, колевке, одећа, обућа итд.

Склоништа има велику кухињу, вешерницу, рекреациону салу, спортску дворану, плакаре и три собе за 10 жена са децом. Такође ту је и шиваоница.

Руска Црква располаже са 58 сигурних кућа и још 160 центара за хуманитарну помоћ широм земље.

Извор: православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This