Izaberite stranicu

Српско национални савјет прикупио је око 40.000 потписа подршке грађана за иницирање државног референдума о укидању одлуке Владе Црне Горе о признању тзв. државе Косово, саопштио је предсједник овог Савјета др Момчило Вуксановић.

Информативна служба Српског националног савјета Црне Горе саопштила је да је Вуксановић информисао лидере парламентарних и ванпарламентарних партија, представнике најистакнутијих организација и интелектуалаца из Црне Горе на састанку који је одржан у Подгорици, да је утврђен распоред одржавања пригодних манифестација посвећених стогодишњици Дана уједињења, према коме ће се, уз благослов Епископа милешевског Атанасија, прва свечаност одржати 26.октобра у Пљевљима на којој ће бесједити академик Љубомир Зуковић. Свечаност у Херцег Новом одржаће се 6. новембра, уз пригодну бесједу др Горан Комар, док ће 8. новембра манифестација посвећена дану ослобођења и уједињења бити одржана у Будви. По благослову Епископа будмиљанско-никшићког Јоаникија, свечана академија у Беранама биће одржана  24. новембра 2018. године.

Манифестација поводом промовисања захтјева за поништење одлуке о признању тзв. државе Косово, одржаће се 25. новембра у Подгорици, а у културном дијелу програма предвиђено је одржавање великог пригодног концерта. Научни скуп под називом „Уједињење Црне Горе и Србије“ биће организован за 30. новембар и 1. децембар у Подгорици.

Централна прослава стогодишњице Подгоричке скупштине и Дана уједињења Црне Горе са Србијом и другим јужнословенским народима, одржаће се, по благослову Митрополита црногорско-приморског Амфилохија, 1. децембра у крипти Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, а бесједиће академик Матија Бећковић.

Сличне манифестације припремљене су и биће одржане у Бару, Никшићу, Котору, Бијелом Пољу и Даниловграду, саопштено је из Информативне службе Српског националног савјета Црне Горе.

 

 

 

 

      

.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This