Izaberite stranicu

Црква Светих мученика Сергија и Вакха у херцегновском насељу Поди прославила је своју храмовну славу. Светом литургијом началствовао је јеромонах Макарије игуман манастира Савина уз саслужење више свештеника и молитвено учешће великог броја вјерника.

Присутни вјерници имали су данас посебну радост и благослов јер су били у прилици да се поклоне и цјеливају Свето јеванђеље које је припадало Светом владици Николају Велимировићу. Ово Јеванђеље је Свети владика Николај користио и свакодневно читао за вријеме свог боравка у логору Дахау. Чудним путевима Господњим доспјело је у посјед оца Вида Вуковића са аманетом да га даље на чување преда ономе ко ће га бити достојан. Ових дана ће, како је отац Видо објаснио, ово Свето јеванђеље биће предато на чување Митрополиту црногорско-приморском г. Амфилохију.

Након трократне литије уз благосиљање славског колача и богонадахнуте бесједе којом се обратио игуман Макарије, оцима се захвалио старјешина храма отац Александар Папић и позвао све присутне да сабрање наставе уз трпезу љубави.

Ирена Папић

 

Pin It on Pinterest

Share This