Izaberite stranicu

Представници Добротворног фонда Митрополије црногорско – приморске „Човјекољубље“ у суботу, уочи празника Покрова Пресвете Богородице, званично су предали кључ од куће у руке, Данимира и Вере Стевановић, родитеља шесторо малољетне дјеце.

Изградњом ове куће Добротворни фонд Митрополије је још једном показао истрајност у испуњавању планом предвиђене активности да се годишње сагради кућа једној многодјетној породици.

Овога пута међу бездомним породицама нашла се осмочлана фамилија Стевановић која није крила задовољство због тога што су коначно досањали свој сан – да њихова дјеца имају свој кров над главом. Новосаграђена кућа је заиста постала дом радости и искрене дјечије среће.

Овом приликом су протојереј Бранко Вујачић предсједник Фонда и јереј Миомир Вулевић управник Народне кухиње при подгоричком Храму Христовог Васкрсења, освештали кућу а домаћини су за донаторе и пријатеље ове акције припремили топао дочек пун захвалности и љубави.

“Данимир и Вера су испунили Божији благослов `Рађајте се и множите и напуните земљу` и тако показали вјеру у Бога слушајући и творећи Његове заповијести, јер су оне наше смјернице а истовремено и храна за душу“ казао је отац Бранко након освећења куће.

Захваливши се донаторима и свима који су допринијели да се сагради овај дом, протојереј Бранко Вујачић је још једном пожелио породици Стевановић срећу и призвао благослов Божији.

Средства за изградњу овог благословеног дома Фонд је обезбиједио уз помоћ многобројних донатора и људи добре воље. Изградња је приближно коштала 26.000 евра. Извођач при изградњи овог објекта била је грађевинска фирма „Eurozox“ из Спужа, која је једним дијелом и донирала овај подухват. Најзначајнија средства су прикупљена од прилога из касица које су распоређене у продајним објектима пријатељских фирми а које су на тај начин лако доступне сваком добронамјерном човјеку. Кроз успјешност ове акције показала се још једном хуманост нашег народа  на дјелу и озбиљна забринутост према угроженом ближњем.

Владимир Милуновић

Координатор Добротворног фонда МЦП

Pin It on Pinterest

Share This