Select Page

Централни догађај историјске посете Патријарха антиохијског и свег Истока Јована X, који борави од 11. до 19. oктобра 2018. године у званичној посети Патријарху српском Иринеју и СПЦ, биће саборна света Литургија коју ће два патријарха са архијерејима обе Цркве служити у недељу, 14. октобра у Спомен-храму Светог Саве, од 9 часова.

У оквиру посете СПЦ, Патријарх антиохијски и свег Истока Јован ће у понедељак, 15. октобра, посетити Црну Гору – свечани дочек са доксологијом биће у Цетињском манастиру у 11 часова Патријарх Јован ће потом посетити манастир Острог, а затим и Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици, где ће му у 16 часова бити приређен свечани дочек. Ово је друга посјета једног антиохијског патријарха Црној Гори а прва Патријарха Јована X.

Патријарх Јован ће 16. и 17. октобра, како је најавила Епархија жичка, посетити Манастире Жичу и Студеницу, као и Пећку Патријаршију.

Eпархија нишка је најавила да ће дочек Патријарха антиохијског Јована бити у нишком Саборном храму у четвртак, 18. октобра у 12.30 часова.

Извор: Слово љубве

Pin It on Pinterest

Share This