Select Page

Поводом неуспелог референдума о редефинисању брака у Уставу ове земље, одржаног 6. и 7. октобра 2018, Румунска Патријаршија доноси саопштење у којем апелује на духовно јединство и даљу одбрану Богом благословене породице.

„По питању референдума Румунска Православна Црква је испунила своју грађанску и моралну службу у друштву када је истакла и чврсто бранила идентитет и вредност породице као људске установе Богом засноване и благословене. Патријаршија изјављује захвалност оним Румунима који су позитивно одговорили на њен апел, а таквих је око четири милиона. Патријаршија поштује став и оних Румуна који су гласали против поновног дефинисања брачне заједнице у Парламенту поштујући га као демократски чин.

„Премда недавни референдум није успео, пружио нам је могућност да сазнамо степен секуларизације румунског друштва данас, као и кључна гледишта у друштву по питању наглашавања и одбране моралних вредности заснованих на вери у Бога и на двохиљадугодишњој историји румунског народа. У овом друштвеном контексту, Румунска Православна Црква има дужност да и даље подржава и негује Богом благословену породицу и вредности хришћанске вере.“

Извор: Румунска Патријаршија (са енглеског Инфо служба СПЦ)

 

Pin It on Pinterest

Share This