Select Page

У суботу, 29. септембра 2018. године, после Божанске Литургије, по благослову јереја Душана Михајловића, старешине парохије Светог Николаја Жичког, у сали цркве Рођења Пресвете Богородице Антиохијског патријархата организована је дечја ликовна радионица на тему „Лепота Божјег света“.

Циљ радионице био је учешће деце на конкурсу дечјег стваралаштва „Лепота Божјег света“ који организује Руска Православна Црква по благослову Његове Светости Патријарха московског и све Русије Кирила. Организатор конкурса у Чилеу је парохија Светог Николаја Жичког, уз садејство Руског културног центра у Сантјагу де Чилеу.

Радионицу је водила Надежда Агапова, ликовни уметник и руководилац дечјег ликовног студија при амбасади Руске Федерације у Сантјагу де Чилеу. Чиле већ трећи пут учествује у овом конкурсу и тамношњи малишани су већ заузимали прва места на јужноамеричком, регионалном нивоу.

На почетку радионице Надежда Агапова је прво објаснила деци и родитељима правила конкурса, после чега су деца изабрала једну од неколико предложених тема. Затим им је објаснила како да изабрану тему правилно композицијски представе, како да лакше нацртају потребне детаље, правилно помешају и нанесу боје на цртеж.

У сали је владала стваралачка атмосфера. Деца разних узраста су бурно дискутовала о својим радовима, давали један другом савете, и што је најважније – сви су се максимално трудили да што је могуће боље одговоре на постављене задатке и искажу своје стваралачке могућности.

Крајем октобра биће изабрани најбољи радови и послати у Буенос Ајрес, а најбољи од њих наћи ће се на последњој етапи конкурса у престоници Русије – Москви.

Извор: Pravoslavie.cl, СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This