Select Page

Најновији спот „Догодине у Призрену“ култног српског хип-хоп састава „Београдски синдикат“ у сарадњи са етно групом „Траг“ из Бањалуке постао је прави хит на друштвеним мрежама и за два дана (од 6. октобра) биљежи око 370.000 прегледа уз преко 2.500 позитивних коментара.

Пјесма је посвећена свим невиним жртвама на Косову и Метохији са поруком да их никада не заборавимо и не осрамотимо у нади да ће Бог дати да нам се оне не понове. У споту су приказани документарни снимци о страдању нашег народа и светиња на Косову и Метохији.

– Одавно смо рекли, и безброј пута поновили, да у борбу за оно у шта човек верује нема повлачења, нити предаје. Управо зато смо све што нам је ових година било у срцу и на памети покушали да уградимо у стихове и тонове песме која је пред вама. Свим срцем хвала дивним људима из етно групе „Траг“, захваљујући којима је она много лепша и јача – написали су аутори на свом званичном Јутјуб каналу „Београдски синдикат“, где је пјесма и објављена.

Пјесма доноси питања Куда бих да не знам где jе наша тачка полазна….зар је битно да ли сам с Метохије ил с Дорћола…? и одговор шта је за нас КиМ:  Косово је семе из којег сам ја поник’о, извор и корито из ког је народ потеко и завршава се поруком Догодине у Призрену.

Весна Девић

 

Pin It on Pinterest

Share This