Select Page

У част Светом Нектарију Егинском, подиже се у Никшићу Црквено-спортско-омладински са црквом овог великог Светитеља и Чудотворца Божјег новијег времена.

Надахнутост чудима и задивљеност духом Светог Нектарија Егинског, чије чудотворне и исцјељитељске мошти су познате вјерницима широм православног свијета, изњедрило је у Никшићу идеју о изградњи Црквеног спортско-омладинског центра и првог храма у Црној Гори, посвећених Светом Нектарију.

Значај изградње црквеног Спортско-омладинског центра, који ће осим спортских и културних садржаја имати, првенствено, своју литургијску димензију, препознали су, одмах, надлежни Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије и Високопреосвећени Митрополит Амфилохије, који су благословили почетак овог благословеног дјела у који се, потом, укључио велики број људи добре, не само из Никшића, већ и много шире.

Радови на изградњи Спортско-омладинског центра, увелико, су у току.

„Сазидана су два спрата парохијског дома са пратећим канцеларијама и салом за окупљања вјерника. Доведени су вода и струја и ускоро ће почети унутрашњи радови на сали, која је намијењена организовању различитих културно-духовних садржаја“, са радошћу нас је информисао протојереј-ставрофор Слободан Јокић, архијерејски намјесник никшићки у чијој парохији, Првој бистричкој, се гради овај Центар.

За други тј. главни објекат – Цркву Светог Нектарија увелико су у току припреме терена за изливање темеља.

„Радује нас заинтересованост и љубав, коју људи показују како би помогли да се почне и са градњом параклиса“, наглашава свештеник Јокић. Трећи објекат, у склопу црквеног Спортско-омладинског центра, биће спортска сала.

„Осјећамо благослов и потребу да Центар, који ће бити на располагању свим житељима Никшића, посветимо, на неки начин, омладини, јер је омладина највише у потрази за смисао живота. Нарочито у овим тешким временима када им се пружа мало тога суштинског, да то управо буде Центар за омладину, да се окупљају и спознају дубље вриједности живота, прије свега, хришћанске, а онда спортске, културне и све друге, под окриљем и плаштом Светог Нектарија и Господа нашег Исуса Христа“, наводи протојереј-ставрофор Слободан Јокић.

Радови на изградњи Црквеног спортско-омладинског црквеног центра, уз Божју помоћ, а молитвама Светог Нектарија и Светог Василија Острошког, одвијају се без прекида. Оно што је представљало, нарочито, укрепљење и велику духовну радост јесте долазак моштију тако великог Светитеља и Чудотворца као што је Свети Нектарије у црквену заједницу никшићку.

„Осјећамо благослов од народа, јер је народ и прошле и ове године, док су мошти биле у Саборној цркви, три дана, непрекидно долазио на поклоњење. Осјећамо његову потребу за светињом. Мошти смо носили и до мјеста градње, читали молитву, помолили се Светом Нектарију, унијели их, сада, већ, међу зидове Центра, да Свети Нектарије благослови радове и подржи нас својим молитвама и благословом, као што нас је и до сад подржавао“, рекао је архијерејски намјесник никшићки, отац Слободан.

„Хвала свима који су нам помогли било новчано, материјалом, радом, својим молитвама. Хвала свима, који се, несебично, труде и радују свему томе. Користим прилику да позовем оне који могу и желе да помогну ово богоугодно дјело, да се започето заокружи благословеном цјелином и што прије уђе у функцију“, поручио је протојереј-ставрофор Слободан Јокић.

Контакт: Протојереј- ставрофор Слободан Бобан Јокић
емаил: jokic.boban@gmail.com
тел:+382 67 502 804
Жиро рачун за уплате из Црне Горе
535-4555-91 са назнаком за Цркву Св. Нектарија

Инструкције за плаћање из иностранства
INSTRUCTION FOR PAYMENT
Уплата се врши према следећим инструкцијама:
Please pay as per instruction given below:
RAIFFEISEN BANK – RZBAATWW
(EUR, USD, GBP, CHF, SEK, AUD, CAD)
56: Intermediary RAIFFEISEN ZENTRALBANK   OESTERREICH AG VIENNA bank: SWIFT CODE:RZBAATWW
57A: Account with institution: PRVA BANKA CRNE GORE PODGORICA SWIFT CODE: PRVAMEPG
59:Beneficiary customers:
ME25535005120000009232
SPC OPŠTINA NIKŠIC TRG ŠAKA PETROVICA 1 Nikšić MONTENEGRO

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This