Select Page

Посјета Патријарха александријског Теодора II Украјини због подршке Украјинској православној цркви је догађај „огромног, свјетског“ значаја који је показао да „свјетско православље иде у правом смјеру“, саопштио је прес-секретар Патријарха руског Кирила Александар Волков.

Патријарх александријски и све Африке 27. септембра је допутовао у Одесу, неколико дана у њој богослужио и сусретао се с представницима УПЦ. Предстојатељ Александријске православне цркве други је по части патријарх међу предстојатељима помјесних православних цркава.

„Недавна посјета Патријарха александријског Теодора украјинској земљи, Одеси – то је огроман догађај, свјетског значаја. Предстојатељ древног Александријског патријархата дошао је овамо, на многострадалну украјинску земљу и све нас утврдио у у томе да ће свјетско православље увијек штитити истину и да ће увијек бити с канонском Украјинском православном црквом. То је огромна радост“, казао је прес-секретар Патријарха Кирила ТВ каналу „Спас“.

Он је нагласио да се свјетско православље „не дијели, но нажалост Константинопољски патријархат поступа не више онако како треба, и иде некуд у страну“.

„Али, свјетско православље иде у правом смјеру“, додао је Волков.

Извор: РИА Новости 

С руског: Рајо Војиновић

Pin It on Pinterest

Share This