Select Page

Група албанских дечака из Ораховца данима малтретира српску децу која се играју на игралишту у горњем делу града и на простору пред самом црквом, сазнаје РТВ Ким од родитеља који су покренули петицију са захтевом да Косовска полиција заштити њихову децу.

Од вербалних напада кроз псовке и различите увреде од пре два дана, напади су се претворили у претње „металним боксером“, наводе родитељи у писму представницима полиције и Привременом органу Општине Ораховац.

Како даље наводе, у одбрану свога брата и остале деце, ускочио је српски младић Никола Матић који је потом приведен, па пуштен из притвора.

„У тренутку када се дечак са боксером устремио ка њему, овај га је одгурнуо и ударио. Дечаци су се разишли да би отац албанског дечака, после претњи и вербалних напада, пријавио случај КП-у и српски младић завршио у притвору,“ објаснили су родитељи.

Стотинак родитеља и осталих грађана се на овај корак одлучило због све учесталијих вербалних и физичких напада албанских дечака на српску децу у Ораховцу.

Због тога су одлучили да покрену петицију и упуте је представницима полиције у Ораховцу и Привременом општинском органу како би им омогућили заштиту. Како је саопштено, документ ће бити данас предат надлежним органима.

Иначе, поменуто игралиште је непосредно по завршетку рата саградио УНМИК да би тадашњој изолованој српској омладини обезбедио простор за рекреацију и разоноду. Касније је игралиште преузела школа, која власнику парцеле плаћа кирију, како би у недостатку фискултурне сале, могла да изводи наставу из физичког васпитања.

Међутим, како истичу потписници петиције, ово игралиште сваким даном све мање користе они којима је превасходно намењено – српска деца, коју са игралишта протерују други дечаци и омладинци који долазе из других делова града.

„У циљу спречавања сличних инцидената и у циљу мира и стабилности у нашем граду у којем би деца могла слободно да се играју и одрастају, молимо хитну реакцију, како не би нечијом погрешном реакцијом дошло до сукоба са тежим последицама,“ наводи се у писму које је достављено и редакцији РТВ Ким.

Извор: Коссев

Фото: Новости

 

Pin It on Pinterest

Share This