Select Page

Кијево-печарска лавра огласила се саопштењем у којем моле све да не шире гласине о нападима на овај манастир. Свештенослужитељи ове свете обитељи обавјестили су јавност кратким саопштењем да  до сада није било покушаја насртаја на ову Лавру.

Истичу да свакодневно, Света узвишена Кијево-печарска лавра прима телефонске позиве и писма из Украјине, оближњих и даљих  земаља, у којима људи изражавају забринутост и распитују се да ли је заробљена ова светиња. У вези са тим, Лавра обавјештава да тренутно нема никаквих провокација, и „зато вас молимо да не вјерујете гласинама“.

Такође, подсјећају да је могуће да се такве провокације планирају на празник Покрова Пресвете Богородице 14. октобра. Но, истичу да се по ријечима намјесника ове свете обитељи, Митрополита вишегородског и чернобиљског Павла: „Лавра налази под Омофором, Пресвете Богородице, и вјерујемо да Господ неће дозволити скрнављење овог највећег светилишта које уједињује православне хришћане не само наше земље већ и читавог православног свијета“.

У саопштењу се наводи да у овом тренутку, братија Лавре живе по утврђеном поретку, да се одржавају редовна богослужења, молитве и послушања…

Наглашавају да се од свештенства Кијево-печерске лавре поуздане информације достављају и објављују на страницама званичних веб страница Украјинске православне цркве.

Захваљујући се свима на бризи, из Кијево-печарске лавре позивају вјерне да се моле за њих како би их  Господ укријепио у монашкој послушности и служењу, молитвама за очување јединства Православне цркве, за мир у Украјини, богољубив народ, како би могли „једним срцем и једним устима“  да славимо Свету Тројицу.

Линк : https://lavra.ua/po-povodu-nedostovernyh-soobshhenij-o-zahvate-lavry/

Превод: Портал МПЦ

 

Pin It on Pinterest

Share This