Select Page

Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке г. Григорије началствовао је 3. октобра 2018. године светом Литургијом у храму Светог апостола Андреја под јурисдикцијом Цариградске патријаршије у Диселдорфу.

Саслуживали су свештеници из различитих православниx јурисдикција. Православно свештенство града Диселдорфа годинама уназад практикује да на државни празник Дан уједињења Немачке изрази и јединство православних заједничким евхаристијским сабрањем. На крају службе владика Григорије присутном народу обратио се следећим речима:

-Веома сам радостан што баш данас служим Литургију са браћом из различитих православних заједница. Веома је важно да на Дан уједињења Немачке и ми православни имамо могућност да покажемо сопствено јединство. Као што ви сви већ знате, ја сам тек од отприлике пре две недеље на служби у Немачкој. Зато желим да још једном искористим могућност да подвучем главну идеју свог службовања: Разлике у смислу посебности (специфичности) су добре, али било какве поделе међу нама не смемо допустити. Нека би нам Бог помогао да утврдимо нашу међусобну љубав и заједно служимо изградњи Цркве. Мир и благослов Божји са свима Вама.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке

Pin It on Pinterest

Share This