Select Page

Не слушајте лажна обећања политичара, него се бавите дјелом личнога спасења, позвао је православне хришћане Блажењејши Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије у проповиједи током Литургије у Спасо-преображенском сабору Болгорода, саопштава „Православная жизнь“ позивајући се на Информационо-просветитељски одјел УПЦ.

„Томос не решава проблеме, а човјек својим добрим трудом, својим рукама, главом треба да решава проблеме. Кобасици се неће повећавати цијена због одсуства томоса и неће бити смањена, ако га дају“, казао је предстојатељ Украјинске православне цркве.

Како је истакао Блажењејши Владика, „сваки човјек је дужан да добије лични ‘томос слободе’, а он се човјеку не даје некаквим патријархатом, он се даје Богом“.

„Када човјек води благочестиви живот, каје се за своје гријехе, брани од неправде, стара се да ради оно што му је Бог повјерио да ради, љуби ближњега, чини дјела милосрђа, тада човјек добија слободу од гријеха. А слобода од гријеха – то и јесте ‘духовни томос’, који Господ даје човјеку као доказ да је слободан у правом смислу те ријечи“, казао је Архипастир.

Човјека неслободним чини гријех, нагласио је Блажењејши Митрополит Онуфрије.

„Ако сам у гријеху до ушију, ја нијесам слободан, ја сам – роб гријеха, роб порока, роб ђавола. А ђавола никаквим томосом не препадаш и не одгониш од себе, њега можеш отјерати само молитвом и покајањем, добрим дјелима“, закључио је предстојатељ Украјинске православне цркве:

Извор: http://pravoslavie.ru

С руског: Рајо Војиновић

Pin It on Pinterest

Share This